·     ·     ·     ·     ·     ·     · Activitats del curs 2017-18 ·   Trajectòria  ·  Directori  ·  Publicacions  ·  Miscel·lània
   · 
    · 
les Conferències del Curs
  ·  la propera
  · 
les Sortides d'Estudi 
  ·  la propera
  · 
els Premis 
  · 
Activitats diverses i avisos
  · 
 
 
 
 
  · 
  · 
  · 
  · 
Totes les sessions d'estudi dels primers setanta-cinc anys.
  PDF  

Primer semestre
Setembre 2017 - Gener 2018


 

Segon semestre
Febrer - Juny 2018


Dimarts 10 d'octubre del 2017.
Carlos A. de MATTOS, professor de la Universidad Católica de Chile: Gobernanza neoliberal, crisis global y mutaciones urbanas en América Latina.

Dimarts 24 d'octubre del 2017.
Josep V. BOIRA, professor de Geografia, Universitat de València: De la governança del Corredor Mediterrani a la planificació supramunicipal.

Dimarts 28 de novembre del 2017.
Les Bases de Manresa i el model territorial de Catalunya. Acte commemoratiu del 125è aniversari de les Bases de Manresa, coorganitzat amb la Generalitat de Catalunya, Diputació de Barcelona i Ajuntament de Manresa, al Saló de Sessions del qual se celebrarà a les set del vespre. Intervindran: Jesus BURGUEÑO, Josep OLIVERAS i Xavier FORCADELL.

Dimarts 12 de desembre del 2017.
Acte commemoratiu del 25è aniversari del traspàs de Lluís Casassas i Simó, amb intervencions d'Enric BERTRAN, David CASASSAS, Enric MENDIZÀBAL i Josep OLIVERAS.

Dimecres 20 de desembre del 2017.
Acte commemoratiu del 125è aniversari del naixement d'Aurora Bertrana i Salazar, amb intervencions de Marta VALLVERDÚ i BORRÀS, Neus REAL MERCADAL, Mariàngela VILALLONGA i Maria Dolors GARCIA RAMON.

Dijous 11 de gener del 2018.
Record dels 50 anys de la publicació del primer volum de la Geografia de Catalunya de l’editorial AEDOS (1958-1964) (VI),
Estructures del relleu i geomorfologia, amb Xavier BERÁSTEGUI, Marc OLIVA, i David SERRAT.

Dissabte 20 de gener del 2018.
Passejada guiada per Jordi ROYO i Josep M. MONFERRER pels barris Besós i la Mina. Conferència extramural matinal, amb places limitades i inscripció obligada.

 

 
 
Llevat no s'indiqui altrament, tots els actes començaran a dos quarts de set del vespre i tindran lloc als locals de l'Institut d'Estudis Catalans, carrer del Carme 47, Barcelona. 
 

 

Dijous 15 de febrer del 2018.
Juan Manuel GARCÍA FERRER, enginyer i geògraf: Algunes visions de la ciutat al cinema.

Dilluns 12 de març del 2018.
Acte en record de Carme Massana coorganitzat amb la Societat Catalana d'Economia, amb intervencions d'Horacio CAPEL, Amador FERRER, Oriol NEL·LO, Francesc ROCA i Antoni MONTSERRAT. Començarà a les set del vespre.

Dimecres 14 de març del 2018.
Jornada matinal: Desenvolupament local i patrimoni, coorganitzada amb la Diputació de Barcelona, a Manresa. Ponències a càrrec de Rosa SERRA (DIBA), Ignasi ALDOMÀ (UdL), Pere SALA (Observatori del Paisatge), Jaume SALVAT (URV) i Joan CLOSA (DIBA).

Dimecres 21 de març del 2018.
Toni LÓPEZ GAI, investigador del Centre d’Estudis Demogràfics UAB: La pugna per viure a la ciutat: població, polarització i canvi urbà.

Dijous 12 d’abril del 2018.
Taula rodona: La Geografia a les aules: quin és el seu espai?, amb Montserrat OLLER, Salvador CALABUIG, Ángel MANZANO, Xavier GINER i David EXPÓSITO, moderats per Jordi ROYO.

Dimarts 17, 24 i dijous 26 d’abril del 2018.
Curset: Introducció a LiDAR amb programari lliure de cartografia digital, a càrrec de Joan-Cristian PADRÓ i Meritxell GISBERT. Les sessions se celebraran a la Universitat Autònoma de Barcelona, Departament de Geografia, de 17 a 20 h. Activitat reservada als socis/es de la SCG.

Dijous 3 i dissabte 5 de maig del 2018.
Curset: El Delta de la Tordera: una relació tensa entre la dinàmica natural i la pressió humana, a càrrec de Josep M. PANAREDA. Una sessió a la seu de l’IEC i una sortida al delta de la Tordera (desplaçament en tren).

Dimarts 29 de maig del 2018.
Presentació del llibre : Yi-Fu Tuan. El arte de la geografía (Editorial Icaria, 2018), amb intervencions d'Abel ALBET i de Joan NOGUÉ, curador de l'obra.

Dimecres 6 de juny del 2018.
Jornada : La situació de la geografía en altres àmbits universitaris i noves experiencies en la formulació de plans de estudi, coorganitzada amb l'Asociación de Geógrafos Españoles, a partir d'un quart de deu del matí.

Dimarts 12 de juny del 2018.
Juan Antonio MARCO MOLINA : Paisatge i canvi global al migjorn valencià: des del cim de l'Aitana al litoral del cap Roig (Oriola). Abans de la conferència se celebrarà l’Assemblea General Ordinària de la Societat.

 

 
   
l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
13 de juny de 2018
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxviii
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat