·     ·     ·     ·     ·     ·     · Activitats del curs 2017-18 ·   Trajectòria  ·  Directori  ·  Publicacions  ·  Miscel·lània
   · 
    · 
les Conferències del Curs
  ·  la propera
  · 
les Sortides d'Estudi 
  ·  la propera
  · 
els Premis 
  · 
Activitats diverses i avisos
  · 
 
 
 
 
  · 
  · 
  · 
  · 
Totes les sessions d'estudi dels primers setanta-cinc anys.
  PDF  

Primer semestre
Setembre 2017 - Gener 2018


 

Segon semestre
Febrer - Juny 2018


Dimarts 10 d'octubre del 2017.
Carlos A. de MATTOS, professor de la Universidad Católica de Chile: Gobernanza neoliberal, crisis global y mutaciones urbanas en América Latina.

Dimarts 24 d'octubre del 2017.
Josep V. BOIRA, professor de Geografia, Universitat de València: De la governança del Corredor Mediterrani a la planificació supramunicipal.

Dimarts 28 de novembre del 2017.
Les Bases de Manresa i el model territorial de Catalunya. Acte commemoratiu del 125è aniversari de les Bases de Manresa, coorganitzat amb la Generalitat de Catalunya, Diputació de Barcelona i Ajuntament de Manresa, al Saló de Sessions del qual se celebrarà a les set del vespre. Intervindran: Jesus BURGUEÑO, Josep OLIVERAS i Xavier FORCADELL.

Dimarts 12 de desembre del 2017.
Acte commemoratiu del 25è aniversari del traspàs de Lluís Casassas i Simó, amb intervencions d'Enric BERTRAN, David CASASSAS, Enric MENDIZÀBAL i Josep OLIVERAS.

Dimecres 21 de desembre del 2017.
Acte commemoratiu del 125è aniversari del naixement d'Aurora Bertrana i Salazar, amb intervencions de Marta VALLVERDÚ i BORRÀS, Neus REAL MERCADAL, Mariàngela VILALLONGA i Maria Dolors GARCIA RAMON.

Dijous 11 de gener del 2018.
Record dels 50 anys de la publicació del primer volum de la Geografia de Catalunya de l’editorial AEDOS (1958-1964) (VI)
,
Estructures del relleu i geomorfologia.

Dissabte 20 de gener del 2018.
Passejada guiada a la Mina (Sant Adrià de Besòs, Barcelonès). Conferència extramural matinal, amb places limitades i inscripció obligada.

 

 
 
Llevat no s'indiqui altrament, tots els actes començaran a dos quarts de set del vespre i tindran lloc als locals de l'Institut d'Estudis Catalans, carrer del Carme 47, Barcelona. La programació ordinària de conferències, jornades i cursets pot ser augmentada amb actes de presentació de llibres i documents, les dates i els títols dels quals seran comunicats oportunament.  
 

 

 

La programació de conferències del segon semestre del curs 2017-18 és en preparació.

 

 

 

 
   
l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
20 de novembre de 2017
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxvii
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat