·     ·     ·     ·     ·     ·     · Activitats del curs 2016-17 ·   Trajectòria  ·  Directori  ·  Publicacions  ·  Miscel·lània
   · 
    · 
les Conferències del Curs
  ·  la propera
  · 
les Sortides d'Estudi 
  ·  la propera
  · 
els Premis 
  · 
Activitats diverses i avisos
  · 
 
 
 
 
  · 
  · 
  · 
  · 
Totes les sessions d'estudi dels primers setanta-cinc anys.
  PDF  

Primer semestre
Setembre 2016 - Gener 2017


 

Segon semestre
Febrer - Juny 2017


Dimarts 27 de setembre del 2016.
Franco FARINELLI, professor de geografia de la Università di Bologna: L'invenzione della Terra. Serà presentat per Bernat LLADÓ, traductor de l'obra del mateix títol editada per la SCG.

Dimarts 4 d'octubre del 2016.
Tim UNWIN, professor emèrit de Geografia, Royal Holloway, University of London: Information and Communication Technologies: resolving inequalities?.

Divendres 4, 11, 18 i 25 de novembre.
Curset d'SIG aplicat als estudis territorials a través del QGIS, programari de SIG lliure; les sessions se celebraran en local a determinar en horaris de tarda.

Dijous 24 de novembre del 2016.
Cyril TRÉPIER, geògraf: Geopolítica del independentismo en Cataluña.

Dimarts 29 de novembre del 2016, el matí.
Jornada sobre L'organització territorial i el desenvolupament local a Catalunya, coorganitzada amb la Diputació de Barcelona, a l'Adoberia Bella d’Igualada.

Dimecres 30 de novembre i el dijous 15 de desembre del 2016.
Dues taules rodones sobre Què se n’ha fet d’allò que es va anomenar la Nova Cultura del Territori?, coorganitzades amb el Col·legi de Geògrafs i la Societat Catalana d’Ordenació del Territori. A partir de les sis de la tarda.

Dimarts 13 de desembre del 2016.
Francesc BAILÓN, antropòleg: Els inuit (esquimals). Caçadors del Gran Nord .

Dimecres 18 de gener de 2017.
Debat sobre La crisi dels refugiats a Europa, amb Andreu DOMINGO, Maria Helena BEDOYA, Jordi VIRGILI i Juli TELLO.

 

 
 
Llevat no s'indiqui altrament, tots els actes començaran a dos quarts de set del vespre i tindran lloc als locals de l'Institut d'Estudis Catalans, carrer del Carme 47, Barcelona. La programació ordinària de conferències, jornades i cursets pot ser augmentada amb actes de presentació de llibres i documents, les dates i els títols dels quals seran comunicats oportunament.  
 

 

Dijous 9 de febrer del 2017.
Jaume MIRANDA CANALS, antic director de l’ICGC: Gran Atles topogràfic de Catalunya 1:25 000.

Dissabte 25 de febrer del 2017.
Passejada guiada per Toni LÓPEZ a Nou Barris (Barcelonès). Conferència extramural matinal, amb places limitades i inscripció obligada.

Dimarts 28 febrer del 2017.
Record dels 50 anys de la publicació del primer volum de la Geografia de Catalunya de l’editorial AEDOS (1958-1964) (V),
Mobilitat, transport i comunicacions, amb intervencions de Carme MIRALLES GUASCH, UAB, Jaume FONT GAROLERA, UB , Carmelo RIVERO OJEDA, DIBA, i Rafael GIMÉNEZ-CAPDEVILA, SCG.

Dijous 30 de març del 2017.
Presentació del llibre Els paisatges de l’aigua al delta del Llobregat i conferència dels autors Jaume SANS i Josep M. PANAREDA. L'acte es complementa amb una caminada pel delta del Llobregat el matí del dissabte 1 d'abril.

Dimarts 4 d’abril del 2017. Presentació del llibre El Pla de Barcelona a la fi del s. XVIII. Respostes al qüestionari de Francisco de Zamora, amb Francesc NADAL, Josep MORAN i Jesús BURGUEÑO, editor i autor de la introducció del llibre.

Dimarts 25 d’abril del 2017.
Xavier OLIVERAS, geògraf, El Colegio de la Frontera Norte, Matamoros, Mèxic: Encontres al tercer país: la frontera Mèxic-Estats Units.

Dimarts 2 de maig del 2017. Debat sobre el Projecte de Centre Recreatiu i Turístic de Vila-seca i Salou, coorganitzat amb la Societat Catalana d’Ordenació del Territori i el Col·legi de Geògrafs, amb Robert CASADEVALL, Jordi SARDÀ, Joaquim MARGALEF.

Dimecres, 17 de maig, i dissabtes, 20 de maig, 3 i 10 juny del 2017.
Curset: Visió general del paisatge a Catalunya, dirigit per Josep M. PANAREDA. Una sessió teòrica a Barcelona seguida de tres sessions de camp.

Dijous 25 de maig del 2017.
Jordi MARTÍN DÍAZ, geògraf: Geopolítica i reconstrucció urbana a la Sarajevo postbèl·lica i postsocialista.

Dijous 15 de juny del 2017.
Joan BECAT, professor de geografia UP: Els noms de lloc a la Catalunya Nord. Prèviament tindrà lloc l’Assemblea General Ordinària de socis i sòcies.

 
   
l'àmbit de trobada  ·  er encastre  ·  el lugar para el encuentro  ·  gailenen bilgunea  ·  o lugar de encontro  ·  le lieu de rencontre  ·  the gathering space
 
  Pàgina actualitzada el
16 de juny de 2017
 
pau·alegre·fecit·mcmxcix·mmxvii
Qualsevol persona interessada en la geografia pot associar-s'hi.
Si us plau, complimenteu la butlleta de sol.licitud d’ingrés.
    Societat Catalana de Geografia
Filial de l'Institut d'Estudis Catalans
Carrer del Carme, 47 / 08001 Barcelona
scg@iec.cat